top of page

Europees kampioen NSF100 2020

Jayden Blokzijl Racesday: Na het ontbijt en de auto te hebben ingepakt gaan we onderweg naar het circuit waar bij aankomst de minibikes hun laatste races hebben.


Waar Jaiden nog lekker zit te kijken naar de andere klassen die rijden over het circuit en het team de motor van Jaiden klaar maakt voor de warm up. Hier wordt door Jaiden nog voorgesteld om de motor op Slicks te willen hebben en de warm up op slicks te gaan doen.

Warm up! Hier werkt Jaiden lekker zijn rondjes af en voelt goed aan dat de problemen die er tijdens Q2 waren aan de voorkant van de motor zijn verholpen. Jaiden voelt zich comfortabel op de motor, waar dit vanaf de box ook goed zichtbaar is. Tijdens zijn warm up weet Jaiden dan ook zijn snelste ronde tijd te verbeteren naar een tijd van 1.04,223. Bij terugkomst in de pitbox geeft Jaiden aan nog een paar aanpassingen te willen hebben aan de motor.Race 1! Waar de NSF100 klasse samen met de MiniGP 50 samen rijd, Zoals het er bij de MotoGP aan toe gaat, motor naar de start positie rijden motor uit en lachen voor de camera. Met nog 1 minuut te gaan wordt de motor gestart en verlaten de mensen de baan. De vlag gaat omlaag en de warm up lap gaat van start, Jaiden zet zijn motor aan het einde van de warm up lap op zijn start positie waar het rode licht aan gaat, de toeren gaan omhoog de lichten doven en Jaiden is er snel vandoor waar Jaiden zich in bocht 1 nog naast een MiniGp 50 weet te zetten, na bocht 1 wordt het snelheid verschil al snel groter. Maar dit geeft niet dit zijn niet Jaiden zijn concurrenten, die rijden achter Jaiden en Jaiden neemt dan ook al snel afstand van zijn directe concurrent. Tijdens race 1 weet Jaiden zijn snelste rondetijd nog scherper te stellen naar een tijd van 1.03,709! De race wordt door Jaiden gewonnen met een voorsprong van ruim 11 seconden op de nummer2. Jaiden is nog wel voorzichtig met het vieren van de overwinning hij weet immers dat er nog een race 2 is die heel belangrijk is.

Aan het einde van race 1 bleef de motor nog een half uur staan in parc ferme. Bij het terug krijgen van de motor zijn op verzoek van Jaiden nog een paar kleine aanpassingen doorgevoerd voor race 2!Jaiden: “Ik heb er niet eens van durven dromen om de pole positie op zo’n belangrijk evenement te pakken, laat staan de winst. Ik wil mijn team ook heel erg bedanken, ik weet nu dat motor racen niet alleen maar het rondjes rijden is op een circuit. Het aanvoelen, en daarop afstellen van onder andere de vering, de banden spanning en de rest van de motor is heel belangrijk en het heeft mij geholpen mijn gevoel op mijn motor te verbeteren. Ik wil mijn monteurs ook bedanken dat ze mijn motor binnen het FIM regelement geschikt hebben gemaakt voor mij als langere NSF100 coureur. Het voelt nog een beetje vreemd dat ik mij Europees kampioen mag noemen, maar ik weet wel dat het gaat wennen!


Race 2! Ook hier rijden de NSF100 samen met de MiniGP 50 samen. Net zoals in race 1 gaat de start procedure hetzelfde. Jaiden staat op zijn start positie te wachten tot het rode licht aan gaat, het licht gaat aan de toeren gaan omhoog hier is duidelijk te horen dat de focus van Jaiden 100% is. De lichten doven en Jaiden heeft een mega start en is supersnel weg waar Jaiden weer in bocht 1 zich naast de MiniGP 50 schaart maar ook hier is het snelheidsverschil te hoog, de MiniGP 50 is dan ook een klasse op zichzelf en voor Jaiden niet relevant, maar toch goed van de jonge Hoogevener dat zijn reactie vermogen op het scherpst van de snede is. Maar met zo’n start weet je wel dat het goed zit en Jaiden slaat bij de start dan ook een gat van 30m naar de nummer 2 in het NSF100 klassement. De race van Jaiden loopt voorspoedig en met wat aanwijzingen van het team langs de baan weet Jaiden zijn voorsprong ook snel uit te breiden en er worden door de jonge Hoogevener dan ook geen risico’s meer genomen en bij het doorkomen van de laatste bocht en het zien van de zwart/wit geblokte vlag neemt de rijder van Moluks/Nederlandse afkomst het gas terug en de vuist gaat omhoog om zijn overwinning te vieren.

Jaiden weet tijdens race 2 nog wel even zijn beste tijd van het weekend neer te zetten met een tijd van 1.03,618!


bottom of page